Dziesminieku saiets '2015 Jaunpiebalgā izskanējis



Vislatvijas Dziesminieku saiets 2015 Jaunpiebalgā, Lielkrūzēs - video
Dziesminieki Latvijā - tautas saiets Jaunpiebalgā
Kā pauguru, pakalnu un ieleju avotu tērcītes dodas saietā uz upi, tā arī dziesminiekiem ir atdzimusi un jau sesto gadu turpinās tradīcija reizi gadā satecēt vienkopus uz sadziedāšanos un sasaukšanos dzejā. Tie ir tautas folkloras pirmsākumi. Agrāk Cēsu folkfestivāls - aizvadītā gadsimta beigās radies lielākais dziesminieku un dzejnieku pasākums Latvijā,- jau šajā gadsimtā atdzimis kā Dziesminieku saiets Jaunpiebalgā, Lielkrūzēs.



Latvijas dziesminieki Lielkrūzēs - 2015. gada programma


Piektdien, 7. augustā, pulksten 19:00 sāka skanēt Dziesminieku saieta pirmais vakara lielkoncerts, bet pusnaktī – jau tradicionālā nakts sadziedāšanās pie ugunskuriem. 2015.g. saietā tika aizdegti vairāki ugunskuri, to skaitā tematiskie: „tautasdziesmu ugunskurs”, “autordziesmu un dzejas ugunskurs” un ugunskurs, pie kura skanēja dažādu laiku un autoru dziesmas jeb „repertuārs bez robežām”. Savukārt, ap vieniem naktī ar savu jauno koncertprogrammu dziesminiekus un to cienītājus priecēja mūziķis Guntis Veilands un grupa „Masti”.

Vislatvijas Dziesminieku saiets '2015 - programma (print versija)
Dziesminieku saieta programma, pēdējā brīža papildinājumi - ieskats ziņās..

Iepriekš jau bija zināms, ka saietā piedalīsies gan mums sen zināmi, tautā iecienīti latviešu dziesminieki, gan arī jaunpienācēji. Kaut kur viducī tam visam sestdienas lielkoncertā uz dziesminieku skatuves pabiju arī es, Uldis Altens. Turpat līdzās Vislatvijas Dziesminieku saieta programmā '2015 paviesojās arī Varis Vētra, Uldis Kākulis, Ieva Akuratere un Ilze Grunte, Austra Pumpure un dažādu paaudžu austrasbērni, Arnis Miltiņš, Haralds Sīmanis, Valdis Atāls, Gatis Vanags, Maija Kalniņa, Dinārs Gulbis, Matīss Pavītols, Jānis Cirvelis, aktrise Indra Burkovska, Jānis Mājenieks, Vilnis Punka, Jorans Šteinhauers, Andžejs Beļēvičs, Jana Egle un Jānis Rūcis, Inese Kozuliņa, Dace Priedoliņa, Rūta Ķergalve, Egons Pičners, Mikus Frišfelds un daudzi citi.

Vislatvijas Dziesminieku saiets '2015 ir noticis: skatīt foto albūmu..


Latviešu mūzika - dziesminieki Latvijā
Vislatvijas Dziesminieku saiets fotogrāfijās (retrospektīva): sk. foto..

Balso par kultūru, kura tiešajiem tās nesējiem - izpildītājmāksliniekiem kā minimums nosegtu izdevumus un radītu augsni to ienākumiem: ieskaties »